Lakritsibrownie
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 dl muscovadosokeria
- 1 dl sokeria
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 1 rk lakritsijauhetta
Kuorrute
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g lakritsifudgea (esim. Alku)
Ohjeet
Pohja
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe, suola ja lakritsijauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.
Paista 20–25 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen valmistusta.
Kuorrute
Mittaa kerma ja lakritsit paksupohjaiseen (mieluiten teflon) kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes lakritsi sulaa. Keitä seosta kunnes se paksunee selvästi. Kuorrute on valmista kun kylmään vesilasiin pudotettu pisara muodostaa siistin pallon lasin pohjalle. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja kaada sitten jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen asettua kylmässä vähintään 4 tuntia. Koristele halaumallasi tavalla.
Kommentit(0)