Joulutortut rahkavoitaikinasta
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ohjeen taikinasta riittää noin 20 torttuun tai pellilliseen piirakkaa. Jos teet kannellisen peltipiirakan, tee piirakasta puolen pellin kokoinen.
Ainesosat
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g voita
- 250 g maitorahkaa
- paiston kestävää marmeladia
- kananmunaa voiteluun
Ohjeet
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Nypi joukkoon kylmä, kuutioitu voi. Joukkoon saa jäädä suurempiakin voipaloja, seoksen ei kannata olla aivan tasaista murua. Sekoita joukkoon rahka ja pyöräytä taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa. Kauli taikina noin 20 x 40 cm levyksi. Taita levy kolminkerroin, käännä ¼ kierrosta ja kauli uudelleen pitkäksi levyksi. Taita levy uudelleen kolminkerroin ja laita jääkaappiin kelmuun käärittynä vähintään tunniksi, jotta taikina on kunnolla kylmää. Voit myös tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Jaa taikina kahtia ja kauli molemmat osat noin 30 x 30 cm:n neliöiksi. Jaa neliöt yhdeksäksi pienemmäksi neliöksi. Leikkaa jokaisesta kulmasta viilto keskelle. Taita joka toinen kulma keskelle ja laita päälle paiston kestävää marmeladia (esim. luumu tai vihreä kuula). Voitele tortut kananmunalla ja paista 225 ℃:ssa uunissa, kunnes ne saavat kauniin paistovärin.
Kommentit(0)