Leimatut piparkakut
20 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 20 kpl perinteisiä piparkakkuja
Koristelu
- 3 kananmunan valkuaista
- 6 dl tomusokeria
- 3 tl sitruunamehua
- ½ tl jauhemaista elintarvikeväriä
- 1 tl 40% alkoholia
Ohjeet
Valmista pursotuspikeeri laittamalaa yksi valkuainen kulhoon. Mittaa joukkoon 2½ dl tomusokeria. Lisää 1 tl sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai sitruunamehua, seoksen tulee olla paksuhkoa tahnaa. Siirrä pikeeri pursotinpussiin ja pursota ääriviivat piaprkakkujen reunoille. Anna kuivua noin tunti.
Valmista ohuempi pikeeri kahdesta valkuaisesta ja, 3½ dl tomusokeria ja 2 tl sitruunamehua. Pikeerin tulee olla valuvaa. Pursota pikeeriä kuivuneuden ääriviivojen sisäpuolelle. Voit levittää pikeeriä hammastikulla kohti reunoja. Anna kuivua noin vuorokausi.
Sekoita elintarvikeväri alkoholiin. Taputtele tai sivele väriä puhtaaseen kumileimasimeen. Pyyhi liika väri talouspaperiin ja leimaa varovasti kuivuneeseen pikeeriin. Anna kuivua hyvin ennen paketointia.
Kommentit(0)