Linnunpesäkakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 2 syöntikypsää mangoa
- 1 dl sokeria
- 1 prk (227 g) ananasmurskaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 3 dl kuohukermaa
- ½ dl mango-passionmehua
Kuorrute
- 150 g mascarpone-tuorejuustoa
- 1½ dl kuohukermaa
- 1 rkl tomusokeria
- sinistä elintarvikeväriä
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1–2 rkl kuumaa vettä
Koristelu
- 100 g suolatikkuja
- 150 g tummaa suklaata
- pääsiäsmunia
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokerit kevyesti. Lisää joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen ja kääntele taikinaan. Jaa taikina esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on reunoilta asettunut, mutta keskusta on vielä hieman pehmeää. Anna pohjien jäähtyä kunnolla.
Valmista seuraavaksi täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Irrota mangoista hedelmäliha ja paloittele se kulhoon. Lisää sokeri ja soseuta. Valuta ananasmurskasta pois ylimääräinen neste.
Vaahdota mascarpone ja kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mangosose. Lämmitä mango-passionmehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos mangovaahtoon koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon valutettu ananasmurska.
Laita ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Aseta ympärille leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoan reunus. Kaada pohjan päälle puolet täytteestä. Nosta varovasti päälle seuraava pohja ja loput täytteestä. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota kuorrutetta varten kerma, mascarpone, tomusokeri ja elintarvikeväri. Kuorruta kakku. Sekoita kaakaojauhe kuumaan vesitilkkaan ja roiski kaakaomaalia siveltimellä kakun pintaan.
Valmista linnunpesäkoriste vuoraamalla pieni kulho leivinpaperilla. Paloittele suolatikut muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Sulata suklaa ja kaada suolatikkujen päälle. Nostele suolatikut pienissä erissä kulhoon linnunpesän muotoon. Anna kovettua jääkaapissa noin 15 minuuttia. Nosta pesä valmiin kakun päälle ja viimeistele pääsiäismunilla.
Ihana idea!
Kiitos ja mukavia leivontahetkiä innokkaalle leipurille