Lohilasagnekakku
8 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
- noin 1 pkt (225 g) Kantolan Ruis- tai Cream Crackereita
- 2 dl kalalientä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g creme fraichea
- ½ sitruunan mehu
- Noin 250 g savulohta
- nippu tuoretta tilliä
- 1 pieni punasipuli
- 2 rkl kurkkusalaattia
- Suolaa
- pippuria
- Koristeluun
- 100 g kylmäsavulohta
- ½ kurkku
- Marinoituja punasipuleita
Ohjeet
Mittaa tuorejuusto, creme fraiche ja sitruunamehu kulhoon. Hienonna lohi, tilli ja punasipuli ja lisää tuorejuuston joukkoon yhdessä kurkkusalaatin kanssa. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kostuta ruis- tai cream crackerit nopeasti kalaliemessä ja nostele noin 20x25 cm vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi (2x3 keksiä). Levitä päälle ohut kerros täytettä. Kostuta seuraavat keksit ja nostele täytteen päälle. Toista kerroksia, kunnes kaikki täyte ja keksit on käytetty (4-5 kerrosta). Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli, jotta keksit pehmenevät hyvin leikattaviksi.
Hienonna kylmäsavulohi ja kuutioi kurkku. Nostele ainekset raidoiksi kakun päälle.
Kommentit(0)