Lohilasagnekakku

Lohilasagnekakku

08. 02. 2024
Uudenlainen voileipäkakku kasataan vuokaan tai suoraan tarjoiluvadille voileipäkekseistä ja herkullisesta lohitäytteestä.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa. 

Nyt ravistellaan perinteistä voileipäkakkumaailmaa ja kehitellään jotain uutta. Voileipäkakku ei turhaan ole klassikko ja pienen taantuman jälkeen, se on jälleen noussut juhlapöytien kuningattareksi. Voileipäkakkuja tehdään perinteiseen tapaan kasaamalla paahtoleipää ja täytettä vuorotellen pinoon tai hieman uudemmalla tavalla hyydyttämällä kakku juustokakun tapaan esim. näkkileipäpohjan päälle. Molemmat tavat ovat aivan ihania, mutta halusin kehitellä jotain yksinkertaisempaa. Sellaisen suolaisen kakun, joka käy juhlapöydän lisäksi loistavasti vaikka välipalaksi. Niinpä päätin kasata kakun suoraan vuokaan ja nostella koristeet päälle yksinkertaisiksi raidoiksi.

Vaihdoin paahtoleipäviipaleet Kantolan Cream Crackereihin ja ne toimivat tässä aivan ihanasti. Kala- tai kasvisliemeen kostutettu Cream Cracker pehmenee sopivasti haarukalla syötäväksi, kun kakku maustuu jääkaapissa hetken ennen tarjoilua. Kakku on mutkaton ja täytteen valmistuskin on tehty erittäin helpoksi. Sekoittelet vain muutaman raaka-aineen yhteen ja ladot keksien kanssa suoraan vuokaan.

Kakkuun voit käyttää joko perinteisiä Cream Crackereita tai ihania Ruis Crackereita, jotka sopivat erityisesti kalan kanssa loistavasti yhteen.

lohivoileipäkakku
lohilasagnekakku

Lohilasagnekakku

8 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

  • noin 1 pkt (225 g) Kantolan Ruis- tai Cream Crackereita
  • 2 dl kalalientä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g creme fraichea
  • ½ sitruunan mehu
  • Noin 250 g savulohta
  • nippu tuoretta tilliä
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl kurkkusalaattia
  • Suolaa
  • pippuria
  • Koristeluun
  • 100 g kylmäsavulohta
  • ½ kurkku
  • Marinoituja punasipuleita

Ohjeet

Mittaa tuorejuusto, creme fraiche ja sitruunamehu kulhoon. Hienonna lohi, tilli ja punasipuli ja lisää tuorejuuston joukkoon yhdessä kurkkusalaatin kanssa. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kostuta ruis- tai cream crackerit nopeasti kalaliemessä ja nostele noin 20x25 cm vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi (2x3 keksiä). Levitä päälle ohut kerros täytettä. Kostuta seuraavat keksit ja nostele täytteen päälle. Toista kerroksia, kunnes kaikki täyte ja keksit on käytetty (4-5 kerrosta). Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli, jotta keksit pehmenevät hyvin leikattaviksi.

Hienonna kylmäsavulohi ja kuutioi kurkku. Nostele ainekset raidoiksi kakun päälle.

Lohilasagnekakku
lohilasagnekakku

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia