Joulupallokakku
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2½ dl sokeria
- 2 tl Dr Oetker soodaa
- ½ tl Dr Oetker leivinjauhetta
- 2 tl Dr Oetker Luomu vaniljasokeria
- 150 g voita
- 3 kpl kananmunaa
- 2 keskikokoista omenaa
- 100 g kandeerattua inkivääriä hienonnettuna
Kuorrute
- 250 g mascarponetuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 2–3 tl kanelia
Koristelu
- 500 g Dr Oetker valkoista sokerimassaa
- Dr Oetker Soft golden pearls
- Dr Oetker Chocolate silver pearls
- Dr Oetker Silver koristerakeita
- Dr Oetker Writing gel gold ja silver -koristelugeelejä
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe yhteen. Sulata voi. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kananmunat ja voisula jauhoseokseen. Kääntele joukkoon omenaraaste ja inkivääri. Jaa taikina tasaisesti kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Paista pohjia noin 35 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Kuorrutus
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen, jäähtynyt pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle reilusti kuorrutetta. Aseta toinen pohja päälle ja kuorruta kakun pinta jäljelle jääneellä kuorrutteella. Laita kakku kylmään 30 minuutiksi.
Koristelu
Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta levy kakun päälle. Asettele massa tasaisesti ja leikkaa reunoilta ylimääräiset pois. Ota piparkakkumuotilla massasta paloja pois, jotta saat kakun pintaan kuvioita. Täytä kuviot koristerakeilla. Viimeistele kakku koristegeeleillä ja tee muffinivuoasta ja silkkinauhasta pallolle kiinnike.
Kommentit(0)