Makeat hot dogit
24 annosta / yli 60 min / keskitaso
Jokainen täyte riittää noin 8 pullaan. Jos teet kaikkiin samaa täytettä, kolminkertaista täytteen annos.
Ainesosat
Pullasämpylät
- 2½ dl maitoa
- 2½ dl vettä
- 1½ dl sokeria
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- (2 tl kardemummaa)
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- noin 14–16 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita
Nutellatäyte
- 100 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 1½ dl Nutellaa
- 2 banaania
- pähkinärouhetta
Mansikka-kinuskitäyte
- 4 dl kuohukermaa
- 1½ dl fariinisokeria
- 250 g mascarponetuorejuustoa
- ¾ dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa
- 200 g mansikoita
Keksi-karkkitäyte
- 1 pkt Suklaatäytekeksejä (esim. Kantolan vaniljakaakao ja merisuola)
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- smarties tms. karkkeja
Ohjeet
Pullasämpylät
Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, sokerit, suola ja kananmunat ja sekoita kevyesti. Anna seistä muutama minuutti, jolloin pinnalle alkaa muodostua kuplia. jauhot vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Jatka vaivaamista kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko (noin 10 minuuttia). Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti. Nosta taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä kulho SAGA tuorekelmulla. Kelmun alla taikina säilyttää kosteutensa ja saa kohota vedottomassa tilassa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (noin 1 tunti).
Vuoraa kolme uunipeltiä SAGA leivinpaperilla. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa hetki ja jaa se sitten 24 osaan. Pyörittele osista ensin pallot, joista on helppo muotoilla pitkulaisia tankoja. Nostele tangot esivalmistelluille uunipelleille ja peitä leivinliinalla tai muovipussilla. Anna kohota jälleen kaksinkertaiseksi (noin tunti).
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla kunnes ne ovat saaneet kauniin paistovärin (noin 10 minuuttia). Anna jäähtyä hetki ennen täyttöä.
Nutellatäyte
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Vatkaa lopuksi joukkoon Nutella. Siirrä vaahto SAGA voipaperista taiteltuun pursotinpussiin. Leikkaa banaanit siivuiksi ja ruohi pähkinät sopivaksi muruksi.
Mansikka-kinuskitäyte
Mittaa 2 dl kuohukermaa ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä muutama minuutti. Kinuski on valmista kun kylmään vesilasilliseen pudotetusta kinuskitipasta muodostuu siisti pisara lasin pohjalle. Jäähdytä.
Mittaa loput kermasta ja mascarpone sekä tomusokeri ja vanilja kulhoon. Vatkaa paksuksi vaahdoksi. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Leikkaa mansikat siivuiksi.
Keksi-karkkitäyte
Murskaa keksit hienoksi jauheeksi (jos käytät pursotukseen tähtityllaa, isommat palat tukkivat tyllan helposti). Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja kääntele joukkoon kermavaahto ja lopuksi keksirouhe.
Täyttäminen
Leikkaa pullien päältä pois pitkä kolmio. Pursota aukkoon eri täytemousseja. Viimeistele kinuskikastikkeella ja mansikoilla, karkeilla ja banaanilla ja pähkinöillä.
Kommentit(0)