Mallas-suklaakakku
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 200 g voita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl Tuoppi Mämmi- ja leipämallasta
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl soodaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl Tuoppi Kotikaljaa
- 1½ dl maustamatonta jogurttia
- 2 kananmunaa
- 1 tl vanilja-aromia
Kuorrute
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vanilja-aromia
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita jauhot, maltaat, kaakao, sooda ja sokeri yhteen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä kakku ennen kuorruttamista.
Kuorrute
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Levitä kuorrute jäähtyneen ja tarjoilualustalle kumotun kakun päälle.
Kommentit(0)