Mango-passionbritakakku
15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 munankeltuaista
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ erikoishienoa sokeria
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 syöntikypsä mango
- 4 passionhedelmää
- kumkvatteja ja mintun lehtiä koristeluun
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää voiseokseen vuorotellen maidon kanssa. Levitä pohja tasaisesti kahteen vuokaan.
Marenki
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja marenki on kiiltävää. Levitä marenki pohjan päälle ja paista uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia.
Täyte
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit yhteen. Leikkaa mango ohuiksi viipaleiksi.
Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua asettamalla ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Levitä päälle puolet täytteestä ja mangoviipaleista. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisus täytteiden päälle. Toista sama uudelleen ja viimeistele kakku kumkvatin siivuilla ja mintun lehdillä.
Kommentit(0)