Mango-passion Britakakku

Mango-passion Britakakku

26. 01. 2023
Raikas britakakku sopii niin kesään, kuin talveenkin. Harmaana talvipäivänä auringon väriset sesonkihedelmät tuovat väriä päivään.

Resepti ja kuvat julkaistu aiemmin Makeaa & suolaista -lehdessä.

Mango-passionbritakakku

15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ erikoishienoa sokeria

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 syöntikypsä mango
  • 4 passionhedelmää
  • kumkvatteja ja mintun lehtiä koristeluun

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää voiseokseen vuorotellen maidon kanssa. Levitä pohja tasaisesti kahteen vuokaan.

Marenki

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja marenki on kiiltävää. Levitä marenki pohjan päälle ja paista uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia.

Täyte

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit yhteen. Leikkaa mango ohuiksi viipaleiksi.

Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua asettamalla ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Levitä päälle puolet täytteestä ja mangoviipaleista. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisus täytteiden päälle. Toista sama uudelleen ja viimeistele kakku kumkvatin siivuilla ja mintun lehdillä.

mango-passionbrita
mango-passionbritakakku

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

mango passion

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia