Mangojuustokakku:
Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle.
Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
2 prk piltti mangososetta
0,5 dl tomusokeria
5 liivatelehteä
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja 1 prk mangososetta yhteen. Kuumenna toinen mangosose ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää liivateseos mangoseokseen ja kääntele lopuksi joukkoon kerma. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.
Kiille:
2 prk mangososetta
3 liivatelehteä
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna toinen mangosose ja liuota liivatteet siihen. Lisää joukkoon toinen mango ja kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä vähintää 3 tuntia.
Hei Liisa, “eksyin” sivuillesi ja hyvä niin. Herkullisen oloisia reseptejä joita täytyy kyllä kokeilla.
Minkä kokoista vuokaa olet käyttänyt mangojuustokakussa? Kakku on niin täyteläisen ja
sopivan korkuisen näköinen. Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja luovuutta ja inspistä uusien
ohjeiden tehtailemiseen:D
Heippa Ritva, kiva kun eksyit tänne. Tässä kakussa on käytetty halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaa. Pahoittelen ettei sitä ollut mainittu reseptissä.
Tästä tuli oikein hyvää! Ei liian makeaa, mutta maistui sekä lapsosille, että aikuisille! Nams!
Kiva kuulla Maria! Täytyypä itsekin tehdä pitkästä aikaa tätä 😀