Mansikka-juustokakkubrownie
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Mansikkakastike
- 400 g mansikoita
- 1 dl sokeria
- 2 tl sitruunamehua
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
Juustokakkutäyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g creme fraichea
- ¾ dl sokeria
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2 munaa
Ohjeet
Mansikkakastike
Huuhdo mansikat ja poista kannat. Paloittele mansikat kattilaan, lisää sokeri ja sitruunan mehu. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes mansikoista alkaa irrota nestettä. Nosta lämpöä ja keitä noin 15 minuuuttia tai kunnes seos paksunee ja muuttuu hieman siirappimaiseksi. Soseuta ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, kastike paksunee vielä jäähtyessään.
Pohja
Lämmitä uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja valmista juustokakkukerros.
Juustokakkutäyte
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokerit ja maissitärkkelys yhteen. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen tasaiseksi välillä. Kaada seos pohjan päälle. Lisää mansikkakastike lusikoimalla se päälle. Kierittele veistä massan läpi, jotta saat marmoroidun pinnan.
Paista brownieta uunin alatasolla 30 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä brownie jälkilämmölle uuniin vielä 30 minuutiksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Tarjoile tuoreiden mansikoiden kanssa. Brownie on parasta valmistusta seuraavana päivänä.
Siis meneekö tuo juustokakkuseosbrownien kanssa/päällä uuniin?
Kyllä, yhtä aikaan brownien kanssa.
Hei, voiko mansikkakastikkeessa käyttää tuoreiden mansikoiden sijaan pakastemansikoita?
Kyllä voi, pakastemansikat soveltuvat tähän myös oikein hyvin. Keittoaika saattaa olla hieman pidemppi, mutta muuten kaikki toimii samoin.