Mansikka-limejuustokakku
16 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Mansikkasose
- 500 g Pakkasmarja pakastemansikoita
- 1 dl sokeria
Pohja
- 200 g Digestive-keksejä
- 75 g voita
Limemousse
- 3 liivatelehteä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ tlk (125 g) maitorahkaa
- 1½ dl sokeria
- vihreää elintarvikeväriä
- 2 limeä
- 2 dl kuohukermaa
Mansikkamousse
- 4 liivatelehteä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ tlk (125 g) maitorahkaa
- 3 dl mansikkasosetta
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
- 2 dl kuohukermaa
Kiille ja koristelu
- 3 liivatelehteä
- 1½ dl mansikkasosetta
- ½ dl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- mansikoita
- limeä
- marenkeja
Ohjeet
Mansikkasose
Mittaa mansikat ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes mansikoista alkaa irrota nestettä. Nosta lämpöä ja kiehauta. Soseuta mansikat ja anna soseen jäähtyä.
Pohja
Vuoraa 22–24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Limemousse
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita yhteen tuorejuusto, rahka, sokeri ja halutessasi tippa vihreää elintarvikeväriä. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteen joukkoon. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Purista limeistä mehu ja kuumenna se. Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita ne vatkaten täytteeseen. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin mansikkatäytteen valmistuksen ajaksi.
Mansikkamousse
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, 2 dl mansikkasosetta, sokeri ja vaniljatahna yhteen. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Kuumenna loput mansikkasoseesta ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen marjatäytteeseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada mansikkatäyte limemoussen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Kiille ja koristelu
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna vesi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseeseen. Kaada sose kakun päälle ja anna jähmettyä vielä noin 1–2 tunnin ajan.
Koristele kakku kermavaahdopursotuksin, mansikoin, limein ja marengein.
Sopisikohan tuohon limetäytteeseen kinuski-ganache päälle? Mietin jos tekisin äitienpäiväksi juustokakun, johon tulisi limeosio kaksinkertaisena ja paksusta kinuskista valuva kuorrute…
No miksikäs ei, kyllähän makea ja kirpeä yhteen sopivat. Ilmoittele miten kävi tai jos käytät instagramia, niin tägää @liisawesterberg, niin pääsen näkemään <3
Hei liisa, kuinka hyvin marengit säilyvät kiilteen päällä ts. eiväthän ne ala vuotaa/sulaa tms? Minun pitää koristella kakku jo aamulla kun se syödään vasta illalla ja mietin mitä koristeluja uskallan käyttää..
Hei Lotta! Marengit eivät valitettavasti sellaisenaan säily kiilteen päällä, vaan tosiaan sulavat ja valuvat ikävästi pitkin kakkua pitkässä säilytyksessä. Estääksesi tämän, voit kastaa marenkien pohjan sulatettuun suklaaseen (anna suklaan kovettua ennen kakun päälle laittoa), jolloin suklaa eristää marengin pohjan kakun kosteudelta. Voikreemipintaisen kakun päällä marengit kestävät hyvin, joten yhtenä vaihtoehtona on myös käyttää koristelussa voikreemiä, jonka päälle asettelet marengit.
Millä ohjeella teet marenKimassan, jotta saat pursoTettua noin kauniita ja tasaisia marenkeja kehätyllalla?
Hei! Teen marengit tästä linkistä löytyvällä ohjeella (yleensä kaksinkertaistan annoksen). Massa on siis sveitsiläinen marenki, jota ei paisteta lainkaan. Pursota massa leivinpaperille ja anna kuivua huoneenlämmössä noin 24 tuntia, tai kunnes marengit ovat keveitä ja kuivuneita. Säilytä ilmatiiviisti pakattuna huoneenlämmössä.