Mansikka-matchakuppikakut
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl soodaa
- 1 rkl matcha-jauhetta
- 1½ dl sokeria
- 125 g voita
- 2 munaa
- 1½ rkl maitoa
- 1 tl vaniljatahnaa tai -sokeria
Täyte
- 200 g mansikoita
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa tai -sokeria
Kuorrute
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljatahnaa tai -sokeria
- 12 mansikkaa
- 1 tl matcha-jauhetta
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, matcha ja sokeri yhteen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja munat ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito ja vaniljatahna ja sekoita hyvin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki vuoassaan ja nosta sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Täyte
Huuhdo, perkaa ja paloittele mansikat kulhoon. Lisää sokeri ja vanilja ja laita jääkaappiin kuppikakkujen paistumisen ja jäähtymisen ajaksi. Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin reikä ja täytä se mansikanpaloilla.
Kuorrute
Mittaa mascarpone ja kerma kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja lisää vanilja. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota kuppikakuille reilu kerros vaahtoa. Viimeistele tuoreilla mansikoilla ja matchajauheella.
Nämä näyttävät niin herkullisilta! ♥♥♥
Kiitos Tiia! Nämä olivat kyllä ihania, tuo mansikkatäyte imeytyy pohjaan ja tekee kuppikakuista meheviä.