Tällaista kakkua olen halunnut leipoa siitä asti, kun näin Suomen paras leipomo- ohjelmassa piirakan päälle leivotun juustokakun. Idea oli aivan ihana ja se onkin selvästi levinnyt jo aika moneen blogiin. Juustokakun pohja on yleensä aika pienessä roolissa (vaikka se välttämätön ja hyvä osa kakkua onkin), mutta tässä kakussa se nostetaan samalle tasolle täytteen kanssa.
Raparperipiirakka
(riittää 18cm vuokaan)
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- vajaa 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 0,5 dl öljyä
- 0,5 dl kermaa
- 2-3 dl raparperinpaloja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa 18 cm irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, öljy ja kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20-25 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Valmista mousse ohjeen mukaan ja kaada raparperipiirakan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Valkosuklaakerma
- 1 dl kermaa
- 100 g valkosuklaata
Sulata valkosuklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele valkosuklaa kerman joukkoon ja siirrä vaahto pursotinpussiin. Pursota jähmettyneen kakun päälle ruusukkeita. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Onnea ensimmäisestä ksl voitosta! 😉
Kiitos Kakkumonsteri!