Maailman paras mansikka-suklaakakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai -tahnaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
- 200 g tuoreita mansikoita
- suklaakastiketta (valmista tai ohje alla)
Suklaakastike
- 50 g tummaa suklaata
- 1½ dl kuohukermaa
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 16–18 cm. Jos käytät suurempaa vuokaa, katso ohje pohjiin täältä). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kevyesti joukkoon suklaa-voiseos, älä kuitenkaan vatkaa, ettei taikina lässähdä. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola ja kääntele jauhot taikinaan. Jaa taikina tasaisesti kahteen vuokaan ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat reunoilta asettuneet, mutta keskeltä vielä selkeästi taikinaista. Ota pohjat uunista ja jäähdytä ensin huoneenlämmössä (pohja painuu keskeltä kasaan, se ei haittaa). Laita sitten pohjat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Täyte
Mittaa kerma, sokeri ja vaniljatahna kulhoon. Vatkaa paksuksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluastialle. Levitä päälle puolet kermavaahdosta ja reilusti suklaakastiketta. Paloittele puolet mansikoista ja levitä vaahdon ja suklaakastikkeen päälle. Nosta päälle seuraava pohja ja loput kermavaahdosta. Lisää reilusti suklaakastiketta ja mansikoita.
Suklaakastike
Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi.
Kommentit(0)