Saatiin tänään ihania vieraita, kun ystävät joita en ollut nähnyt pariin vuoteen, tulivat kyläilemään. Sen kunniaksi oli pakko leipoa jotain, vielä kun tarjoiltavat piti olla gluteenittomia niin pääsin oikein ideoimaan. Tämä kakkupohja oli oikein hyvän makuinen, vähän paksumpi se olisi voinut olla, mutta toimi ja pysyi hyvin kasassakin.
Gluteeniton mantelikakkupohja (pellillinen)
- 25 g voita
- 2 kananmunaa
- 75 g tomusokeria
- 75 g mantelijauhetta
- 2 tl maissitärkkelystä
- 2 kananmunan valkuaista
- 20 g sokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Sulata voi ja jätä jäähtymään hetkeksi. Vatkaa kananmunat ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tomusokeri, mantelijauhe ja maissitärkkelys yhteen. Lisää seos käännellen munavaahtoon. Sekoita joukkoon voisula.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kääntele valkuaisvaahto muun taikinan joukkoon. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 8 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä ja tuntuu painettaessa joustavalta. Anna jäähtyä hetki ja ota pohjasta tarvitsemasi kakkuvuuan kokoinen pala. Loppupohjan voi käyttää pienempiin leivoksiin tai vaikka pappilan hätävaraan.
Maitosuklaamousse:
- 3 liivatelehteä
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 200 g maitosuklaata
- 1 dl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään hetkeksi. Sekoita tuorejuusto ja sokeri yhteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele sen joukkoon sulatettu suklaa. Älä sekoita liikaa, jottei seos juoksetu. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää ne vatkaten tuorejuustoseokseen. Yhdistä tuorejuusto ja suklaa seos ja kaada mousse irtopohjavuokaan mantelipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Mansikkamousse:
- 5 liivatelehteä
- 300 g mansikoita
- 1 dl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
Koristeeksi sulatettua suklaata
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat sokerin kanssa. Ota pieni osa mansikkasoseesta sivuun ja sekoita loppu tuorejuuston kanssa yhteen. Kuumenna sivuun ottamasi osa ja sulata liivatteet siihen. Lisää mansikka-tuorejuustoseokseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä mansikka-tuorejuustoseokseen. Kaada maitosuklaamoussen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele sulatetulla suklaalla ja marjoilla.
Hei! Jos teen alemman kerroksen valkosuklaalla, pitääko ohjetta jotenkin muuttaa vai voiko suoraan vain vaihtaa SUKLAAn valkoiseen? Ovatko kerrokset kakussa saman korkuiset? Kuvasta näyttää että mansikkakerros olisi jonkinverran paksumpi?
Hei Millis! Voit korvata ohjeessa suklaan suoraan valkosuklaalla. Kakun kerrosten välillä saattaa tosiaan olla hienoinen korkeusero. Teen nykyisin mansikkamoussen aina tällä ohjeella, jolloin korkeusero on pienempi ja mansikkamoussesta tulee huomattavasti maukkaampi ja upeamman värinen.
namnam!minkä kokoseen vuokaan oot tehny kakun? 🙂
Heippa Laura! Pahoittelen etten ollut reseptissä tuota maininnut. Kakku on tehty halkaisijaltaan 20cm:n irtopohjavuokaan.
Surffailin katsomassa ihania reseptejäsi, minulla kun on keliakia, niin tätä pitää kokeilla, näyttää ainakin toooooodddeeellla makoisalle!
Kiitos Ritva! Rakastan juustokakkuja ja niistä on todella helppo tehdä gluteenittomia. Kaikki kakut muuntuvat helposti käyttämällä tätä pohjaa tai sitten ihan gluteenittomia keksejä digestiven tai kaurakeksien korvikkeena. Olen käyttänyt gluteenittomia suklaahippukeksejä monesti ja on tullut todella hyvää.
Onpa ihana yhdistelmä kakku joka houkuttelee taas kokeilemaan. Ja olet taas ihanat kuvatkin saanut aikaiseksi jota on kiva ihailla. Jään odottelelemaan taas jotain uutta
Voi kiitos Irma! Seuraava kakku onkin jo työn alla 😀