Mansikka-välipalakakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso G
Ainesosat
Pohja
- 2 dl gluteenitonta granolaa
- 100 g pehmeitä taateleita
Täyte
- 5 liivatetta
- 250 g mansikoita
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 250 g maitorahkaa
- ½ dl hunajaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 valkuaista
- 2 rkl sokeria
Koristelu
- mansikoita
- granolaa
- valkosuklaalla kuorrutettuja marjoja
- Öljyä ja tomusokeria vuoan voiteluun
Ohjeet
Pohja
Öljyä ja tomusokeroi kakkurengas tai irtopohjavuoan reunus (halk. 20 cm). Aseta reunus tarjoilualustalle. Mittaa granola ja taatelit tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi massaksi. Painele massa reunuksen sisään.
Täyte
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat ja ota soseesta ½ dl sivuun. Sekoita loppuun mansikkasoseeseen jogurtti, rahka, hunaja ja vaniljasokeri.
Kuumenna sivuun ottamasi mansikkasose ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muun massan joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä mansikkatäytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Poista reunus hyytyneen kakun ympäriltä ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit(0)