Mansikka-välipalakakku

Mansikka-välipalakakku

04. 01. 2021
Hieman kevyemmän mansikkakakun pohja tehdään granolasta ja makeista taateleista. Raikas täyte kuohkeutetaan vaahdotetuilla valkuaisilla.

Joulun herkuttelun jälkeen ja välillä ihan muutenkin on kiva nautiskella jotain astetta keveämpää ja raikkaampaa. Älkää säikähtäkö, en ole tehnyt uuden vuoden lupausta, jossa päättäisin aloittaa herkkulakon tai leipoa jatkossa vain "terveellisiä" leivonnaisia. Uskon edelleen kohtuuteen kaikessa ja kunnon raaka-aineista tehdyt herkut ravitsevat kyllä jatkossakin tätä leipuria. Mutta välillä on kiva kokeilla jotain uutta ja tämä kakku on ihanan raikas ja mansikan aromit tulevat esiin aivan mahtavalla tavalla. Myslipohja sopii loistavasti käytettäväksi myös muihin juustokakut kategorian kakkuihin, se antaa mainion rapeuden myös perinteisempiin kakkuihin.

Tämän kakun kuohkeuden salaisuus on valkuaisvaahto. Jotta kakusta saa välipalamaisemman, on täytteessä käytetty myös rahkaa. Kannattaa valita rahkoissa mieto vaihtoehto (eli se pehmeä tms. niminen), jotta kakku ei ole liian hapan. Makeutta voi säätää myös omaan makuun sopivaksi.

mansikka-välipalakakku
mansikka-välipalakakku

Mansikka-välipalakakku

12 annosta / yli 60 min / keskitaso G

Ainesosat

Pohja

  • 2 dl gluteenitonta granolaa
  • 100 g pehmeitä taateleita

Täyte

  • 5 liivatetta
  • 250 g mansikoita
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 250 g maitorahkaa
  • ½ dl hunajaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 valkuaista
  • 2 rkl sokeria

Koristelu

  • mansikoita
  • granolaa
  • valkosuklaalla kuorrutettuja marjoja
  • Öljyä ja tomusokeria vuoan voiteluun

Ohjeet

Pohja

Öljyä ja tomusokeroi kakkurengas tai irtopohjavuoan reunus (halk. 20 cm). Aseta reunus tarjoilualustalle. Mittaa granola ja taatelit tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi massaksi. Painele massa reunuksen sisään.

Täyte

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat ja ota soseesta ½ dl sivuun. Sekoita loppuun mansikkasoseeseen jogurtti, rahka, hunaja ja vaniljasokeri.

Kuumenna sivuun ottamasi mansikkasose ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muun massan joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä mansikkatäytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Poista reunus hyytyneen kakun ympäriltä ja koristele haluamallasi tavalla.

Resepti ja kuvani julkaistu aiemmin Gluteeniton leivonta 2/2019 -lehdessä.

Kategoriat

Juustokakut

Avainsanat

mansikka

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia