Mansikkalasagne
12 annosta / 30 - 60 min / helppo MU
Ainesosat
Pohja
- noin ½ pkt Kantolan Cream Cracker -keksejä
- noin ½ pkt Kantolan Ruiscracker -keksejä
- 2 dl lämmintä kahvia (tai maitoa)
Täyte
- 4 dl vispikermaa
- 200 g sitruunatuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- 2 dl kinuskikastiketta
- 500 g kotimaisia mansikoita
Ohjeet
Vatkaa täytettä varten vispikerma paksuksi vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita joukkoon vanilja ja sokeri. Kääntele joukkoon kermavaahto. Paloittele hieman yli puolet mansikoista.
Mittaa lämmin kahvi lautaselle ja kasta siihen cream cracker-keksejä yksi kerrallaan. Aseta keksejä vuoan (koko noin 25 x 30 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä päälle kolmasosa kermatäytteestä ja sitten puolet kinuskista. Ripottele kinuskin päälle puolet paloitelluista mansikoista.
Tee seuraava kerros ruiscrackereistä, kermatäytteestä, kinuskista ja mansikoista. Nosta päälle vielä kerros kostutettuja cream crackereita ja loput kermatäytteestä. Viimeistele kakku siivutetuilla mansikoilla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään muutama tunti, jolloin keksit pehmenevät.
Kommentit(0)