Marenkibrownie
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- ¾ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
Kuorrute
- 5 kananmunan valkuaista
- 3 dl erikoishienoa sokeria
Ohjeet
POHJA
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 160 °C:seen.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.
Kuorrute
Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa vaahto kuohkeaksi ja kiiltäväksi aina lisäysten välissä. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävää ja sokeri on sulanut. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota tai levitä brownie pohjan päälle.
Paista brownieta uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Paistetaanko pohjaa ensin ja kuinka kauan vai tempastaanko marenki taikinan niskaan?
Tämä ei vaadi ollenkaan pohjan esipaistoa, vaan pohja paistuu yhdessä tuon marenkikerroksen kanssa, vähän niinkuin britakakussa. Silloin brownie säilyttää ihanan mehevyytensä, eikä ehdi kuivua.