Marenkikuuset
40 annosta / yli 60 min / helppo GM
Ainesosat
- 4 kananmunan valkuaista
- 2¼ dl erittäin hienoa sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
- muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
- koristerakeita
Ohjeet
Lämmitä uuni 100 ℃:seen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto on kuohkeaa ja kiiltävää. Kääntele joukkoon vaniljatahna ja elintarvikeväri. Siirrä vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kevyesti pyörittävällä liikkeellä kuusia esivalmistelluille uunipelleille. Ripottele pinnalle koristerakeita.
Paista marenkikuusia uunissa noin tunnin ajan. Voit paistaa kaksi peltiä kerralla, kun vaihdat välillä peltien paikkaa. Marengit ovat valmiita, kun ne irtoavat kevyesti leivinpaperista nostettaessa (marenkien paistoaika saattaa vaihdella uunikohtaisesti ja sääoloista riippuen hyvinkin paljon). Anna marenkien jäähtyä uunissa luukku raollaan.
Paketoi marengit kauniisti koristeltuihin SAGA eväspusseihin.
Ihanat kuuset! Kannattaakohan laittaa uuni kiertoilmalle vai ihan perus asetukselle, jos paistaa kaksi peltiä kerralla?
Hei Ilona! Kahta peltiä paistettaessa kiertoilma on loistava etu, kannattaa käyttää sitä. Paisto onnistuu kuitenkin myös uunissa, jossa kiertoilmaa ei ole, silloin vain peltien paikkaa saattaa joutua vaihtamaan useamman kerran.