Mehevä puolukka-kinuskikakku

Mehevä puolukka-kinuskikakku

30. 09. 2023
Kinuskia, puolukkaa ja herkullisen mehevää mallaskakkupohjaa, niistä on täydellinen syyskakku tehty.

Kaupallinen yhteistyö Laihian Maltaan kanssa.

Puolukka ja kinuski ovat ehdottomasti suosikki makuyhdistelmiäni. Voimakas ja kirpeä puolukka tasapainottaa makeaa kinuskia ja yhdessä ne luovat loistavan tasapainon. Makupari toimii yhteen voimakkaidenkin makujen kanssa ja siksi valitsinkin pohjaksi herkullisen mehevän ja mausteisen kakkupohjan.

Maukkaudestaan huolimatta pohja on erittäin helppo valmistaa, sillä se tehdään Laihian Maltaan valmiista kakkujauhoseoksesta. Seokseen lisätään vain vesi ja öljy, joten tarvittavien raaka-aineiden lista on lyhyt. Tämä mehevä kakkujauhoseos on suosikkini silloin, kun en jaksa yhdistellä monia raaka-aineita, mutta kaipaan jotain herkullista. Tällä valmisseoksella saa oikeasti maukasta kakkua (pisteet siitä, että on uskallettu oikeasti maustaa reilusti). Kakussa on myös herkullisia omenanpaloja ja pohjaa mehevöittävää mallasta.

Täytteetkin halusin pitää helppona, joten vaahdotin koko pohjan yhdellä kertaa ja jaoin kahtia. Toinen puoli maustettiin puolukalla ja toinen kinuskilla. Liivatetta täyte ei vaadi, vaan se pysyy hyvin kasassa, kun saa vetäytyä yön yli jääkaapissa. 

Yksinkertaiseen koristeluun käytin kakun tasoituksessa ylijääneitä paloja. Lisäksi vähän kermavaahtoa, puolukoita ja makeisia ja syksyn herkkukakku on valmis!

mehevä puolukka-kinuskikakku
puolukka-kinuskikakku

Mehevä puolukka-kinuskikakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 3 rkl Tuoppi 1 kg Mämmi- ja leipämallas
  • 2 rkl voita
  • 2 pss Tuoppi Mehevä Maustekakku 450 g jauhoseos
  • 5 dl vettä
  • 2 dl rypsiöljyä

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g puolukoita
  • ½ dl sokeria
  • 1 prk (200 g) kinuskikreemiä tai paksua kinuskikastiketta

Koristelu

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Puolukoita
  • Toffeemakeisia
  • Kakkupohjaa paloina

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele noin 22 cm:n irtopohjavuoka ja jauhota se maltailla.

Kaada kakkujauhoseokset kulhoon. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 55–60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä pohja ja tasoita pinta leikkaamalla. Säästä kansi koristeluun ja halkaise pohja kolmeen osaan.

Täyte

Vatkaa tuorejuusto ja kerma paksuksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan.

Soseuta puolukat yhdessä sokerin kanssa ja sekoita sose toiseen osaan täytettä. Sekoita toiseen osaan kinuski.

Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle paksun reunakalvon tai irtopohjavuoan reunuksen sisään. Kaada päälle kinuskitäyte ja seuraava pohja. Lisää puolukkatäyte ja nosta viimeinen pohja kanneksi. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristelu

Leikkaa sivuun ottamastasi kannesta paloja koristelua varten. Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun päälle. Viimeistele kakku puolukoilla, toffeella ja kakkupaloilla.

puolukka-kinuskikakkupala
puolukka-kinuskikakku

Yhteistyössä

Kategoriat

Täytekakut Yhteistyö

Avainsanat

kinuski puolukka

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia