Mehevä puolukka-kinuskikakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 3 rkl Tuoppi 1 kg Mämmi- ja leipämallas
- 2 rkl voita
- 2 pss Tuoppi Mehevä Maustekakku 450 g jauhoseos
- 5 dl vettä
- 2 dl rypsiöljyä
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g puolukoita
- ½ dl sokeria
- 1 prk (200 g) kinuskikreemiä tai paksua kinuskikastiketta
Koristelu
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- Puolukoita
- Toffeemakeisia
- Kakkupohjaa paloina
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele noin 22 cm:n irtopohjavuoka ja jauhota se maltailla.
Kaada kakkujauhoseokset kulhoon. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 55–60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä pohja ja tasoita pinta leikkaamalla. Säästä kansi koristeluun ja halkaise pohja kolmeen osaan.
Täyte
Vatkaa tuorejuusto ja kerma paksuksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan.
Soseuta puolukat yhdessä sokerin kanssa ja sekoita sose toiseen osaan täytettä. Sekoita toiseen osaan kinuski.
Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle paksun reunakalvon tai irtopohjavuoan reunuksen sisään. Kaada päälle kinuskitäyte ja seuraava pohja. Lisää puolukkatäyte ja nosta viimeinen pohja kanneksi. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu
Leikkaa sivuun ottamastasi kannesta paloja koristelua varten. Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun päälle. Viimeistele kakku puolukoilla, toffeella ja kakkupaloilla.
Kommentit(0)