Merveilleux

23. 04. 2015
Tämä herkullinen suklaakiekuroilla kuorrutettu leivos kätkee sisäänsä ihanan marenkisydämen.

Merveilleux

Lueskelin muutama päivä sitten vuoden 2015 leivontatrendejä ja törmäsin näihin ihaniin marenkileivonnaisiin. Marvelous Merveilleux- on perineteinen ranskalainen leivos, jossa pienet marengit kuorrutetaan kermalla ja koristellaan suklaalastuilla. Yksinkertaisuudessaan tämä leivos on aivan mahtava, kuten ranskankielinen nimikin kertoo (Merveilleux=Mahtava). Leivoksen kuorruttamiseen voi hyvin käyttää kerman sijasta esimerkiksi suklaaganachea. Pinnan voi tulevan vapun kunniaksi koristella vaikka strösseleillä.

Merveilleux: (6 leivosta)

Marenkipohjat:

  • 3 munan valkuaista
  • hyppysellinen suolaa
  • tilkka sitruunamehua (vajaa 1 tl)
  • 2 dl sokeria

 

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset, suola ja sitruunamehu kovaksi vaahdoksi, (vaahdon tulee pysyä kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin). Lisää sokeri pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes sokeri on sulanut ja vaahto on kauniin kiiltävää.

Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota valmistelluille uunipelleille pieniä kiekkoja (halk. 6 cm). Paista uunissa noin 45 minuuttia- 1 tunti, kunnes marengit irtoavat leivinpaperista varovasti nostettaessa.

Merveilleux2Merveilleux3

Täyte:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 rkl sokeria (tai maun mukaan)
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • vadelmia
  • 100 g suklaata
  • tuoreita mansikoita

Halkaise vaniljatanko ja rapauta siitä siemenet. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljatangon siemenet kuohkeaksi vaahdoksi.

Kasaa leivokset levittämällä ensin yhden marengin päälle kermavaahtoa ja halutessasi muutama vadelma. Tee toinen samanlainen kerros ja nosta päälle kolmas marenki. Levitä ohut kerros kermaa leivoksen sivuille ja taputtele reunoille suklaalastuja. Pursota vielä päälle kermaa ja koristele puolikkaalla mansikalla.

Kategoriat

Muut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia