Monsterimuffinit
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Browniepohja
- 100 g voita
- 100 g Dr Oetker dark chocolate chips
- 2 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Keksitaikina
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g Dr Oetker tummia suklaahippuja
Kuorrute
- 300 g voita
- 5 dl tomusokeria
- 2 tl Dr Oetker vanilja-aromia
- Dr Oetker geelivärejä (punaista, sinistä, vihreää ja keltaista)
- Dr Oetker Sugar eyes koristekuvioita
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Aloita browniepohjan valmistaminen sulattamalla suklaa ja voi. Vaahdota kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos munavaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja yhdistä taikinaksi.
Sekoita keksitaikinaa varten huoneenlämpöinen voi, sokerit ja kananmuna yhteen. Sekoita leivinjauhe ja suklaahiput vehnäjauhoihin ja yhdistä taikinaksi.
Jaa brownietaikina muffinivuokiin. Ota keksitaikinasta palloja ja upota ne browniepohjiin. Paista noin 20 minuuttia. Jäähdytä muffinit ennen kuorruttamista.
Koristelu
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vanilja. Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Jaa kuorrute neljään osaan. Värjää osat eri väreillä ja siirrä ruoho- tai tähtityllilla varustettuihin pursotinpusseihin. Pursota kuorrutetta muffineille ja viimeistele koristesilmillä.
Kommentit(0)