Mustikka-ballerinakuppikakut
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Huom. Kuorrutteen voit tehdä jääkaappiin vatkausta valmiiksi vaikka edellisenä päivänä, jolloin valmistaminen sujuu hetkessä.
Ainesosat
Pohja
- 12 kpl Ballerina -mustikka keksejä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 kananmunaa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl mustikoita
Kuorrute
- 145 g Panda valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 12 kpl Ballerina -mustikka keksejä
Ohjeet
Pohja
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Aseta jokaisen vuoan pohjalle Ballerinakeksi. Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe yhteen. Lisää joukkoon öljy, munat ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon viimeisenä mustikat (myös pakaste käyvät). Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Jäähdytä pohjat hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrute
Paloittele suklaa kulhoon. Lämmitä kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita tasaiseksi. Laita kuorrute jääkaappiin ja viilennä jääkaappikylmäksi. Vatkaa kylmä kuorrute paksuksi vaahdoksi ja pursota ruusuke jokaiselle kuppikakulle. Viimeistele kekseille.
Kommentit(0)