Mustikka-sitruunamutakakku

Mustikka-sitruunamutakakku

13. 03. 2025
Täydellisen makea ja silti ihanan sitruunainen mutakakku pohja sopii täydellisesti yhteen herkullisten mustikoiden kanssa.

Herkullisen pehmeä ja samalla kirpeän sitruunainen mutakakku saa ylleen reilusti mustikoita. Voit käyttää niin kaupan tuoreita pensasmustikoita tai metsämustikoitakin. Jos käytät pakastemustikkaa, pyöräytä ne kevyesti perunajauhossa ja lisää jäisenä mutakakun päälle.

Mutakakku on helppo tehdä myös gluteenittomana. Korvaa silloin vehnäjauhot vaalealla, gluteenittomalla jauhoseoksella.

Mustikka-sitruunamutakakku

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 150 g valkosuklaata
  • 125 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruuna
  • 2 dl mustikoita

Ohjeet

Vuoraa pyöreä (noin 20 cm) vuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaa, sitten vanilja ja sitruunan raastettu kuori. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat. Paista noin 30 minuuttia, keskiosan tulee olla vielä taikinainen. Jäähdytä ennen tarjoilua.

sitruuna-mustikkamutakakku
mustikka-sitruunamutakakku

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

mustikka mutakakku sitruuna

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia