Mustikka-sitruunapiirakka
15 annosta / 30 - 60 min / helppo G
Kaksinkertaistamalla ohjeen, saat kerralla koko uunipellin kokoisen piirakan.
Ainesosat
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl unikonsiemeniä (ei välttämätön)
- 0,5 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 prk sitruunarahkaa (esim. Arla Ihana)
Täyte
- 1 prk sitruunarahkaa
- 1 kananmuna
- 200 g mustikoita
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää munat, öljy ja rahka ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan. Sekoita täytteen kananmuna rahkaan ja lusikoi pohjan päälle. Marmoroi pinta vetämällä veistä tai tikkua taikinan läpi. Ripottele pinnalle mustikat.
Paista uunin alatasolla 25-30 min. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Hyvä,maistuva ja gluteenittomille myös, kiitos!
Ihana kuulla, kiitos
Ihan sairaan hyvää. Niin kuohkea ja ja. Ei löydy sanoja
Aivan ihana kommentti, kiitos.
Voisiko näitä reseptejä laitella munattominakin?
Toki, täytyy panostaa myös siihen. Eilen juuri jaoin instagramin puolella munattoman banaanikakun. Tässäkin piirakassa voit korvata kananmunat esim. banaanilla. Päälle tulevasta rahkatäytteestä kananmunan voi jättää pois. Täyte saattaa silloin levitä hieman enemmän, mutta kyllä se piirakan päällä silti pysyy.