Mustikka-sitruunapiirakka

Mustikka-sitruunapiirakka

14. 08. 2023
Helppo ja mehevä mustikkapiirakka saa lisämakua sitruunasta. Yhden kulhon piirakkassa ainekset sekoitetaan yhteen, eikä vatkaamista tarvita.

Kyselin viime viikolla instagramin stooreissa toiveita viikonlopun leivonnaisesta. Makuvaihtoehtoina oli suklaista, kinuskista, marjaisaa tai pähkinäistä ja leivonnaisen muodossa vaihtoehtona kuppikakku, kääretorttu, piirakka tai kahvikakku. Myös lisätoiveita sai toki esittää. Äänestys oli aika tiukka, mutta lopulta toiveissa voitti marjaresepti piirakan muodossa. Raikasta, ei liian makeaa, erittäin helppoa (ei vatkaamista ja yhdessä kulhossa) ja helposti muunnettavissa gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi.

Paljon oli toiveita, mutta tässä mustikka-sitruunapiirakassa toteutui mielestäni tosi monta. Ja kaiken lisäksi tästä tuli aivan ihana.

mustikka-sitruunapiirakka
mustikka-sitruunapiirakka

Mustikka-sitruunapiirakka

15 annosta / 30 - 60 min / helppo G

Kaksinkertaistamalla ohjeen, saat kerralla koko uunipellin kokoisen piirakan.

Ainesosat

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl unikonsiemeniä (ei välttämätön)
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 prk sitruunarahkaa (esim. Arla Ihana)

Täyte

  • 1 prk sitruunarahkaa
  • 1 kananmuna
  • 200 g mustikoita

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää munat, öljy ja rahka ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan. Sekoita täytteen kananmuna rahkaan ja lusikoi pohjan päälle. Marmoroi pinta vetämällä veistä tai tikkua taikinan läpi. Ripottele pinnalle mustikat.

Paista uunin alatasolla 25-30 min. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

mustikka sitruuna

Kommentit(6)

  

Samankaltaisia kirjoituksia