Mustikkakakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
- 6½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- ¼ tl suolaa
- 225 g voita
- 4 dl sokeria
- 4 munaa (L-koko)
- 1 sitruuna
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
- 2oo g creme fraichea
- 7 dl mustikoita
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa).
Sekoita jauhot, elivinjauhe, sooda ja suola yhteen. Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan vatkaten huolellisesti jokaisen munan lisäyksen välissä. Jos seos uhkaa juoksettua, lisää ruokalusikallinen jauhoseosta jokaisen lisäyksen välissä.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti voivaahtoon. Purista joukkoon myös sitruunan mehu, vanilja ja creme fraiche. Lisää jauhot ja kääntele kevyesti sekaisin. Älä vatkaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Kääntele joukkoon mustikat (HUOM! jos käytät pakastemustikoita, käytä ne jäisinä ja kääntele mahdollisimman vähän, ettei taikina värjäänny. Pakastemustikat pidentävät paistoaikaa hieman).
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ennen kumoamista ja kumoa sitten alustalle jäähtymään täysin. Mehevimmän kakun saat, kun jäähdytät sen kuvun alla.
Nyt on taas niin ihana mustikkaherkku, että pakko kokeilla !
Tätä kannattaa ehdottomasti testata. Kiitos!