Edes sateisia kesäpäiviä ei vaan voi viettää ilman jäätelöä. Nyt kun mustikka-aikakin alkaa pikkuhiljaa olemaan käsillä päätin juhlistaa päivää herkullisella mustikkasorbetilla. Syvän liila sorbetti saa upean värinsä suoraan luonnosta. Mustikan herkullista makua ei peitellä liialla sokerilla vaan korostetaan vielä raikkaalla inkiväärillä ja täydellinen aikuisten kesäjäätelö on tässä.
Pieni määrä likööriä antaa sorbetille herkullista lisämakua ja alkoholi pitää koostumuksen juuri sopivan pehmeänä. Herkku on siis helposti nautittavana ihan koska vain, eikä tarjoilu vaadi turhaa odottelua.
Mustikkasorbetti
4 annosta / yli 60 min / helppo
- 1/2 litraa kotimaisia mustikoita jäisenä
- 2 rkl sokeria
- peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
- 1/2 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
- 2 luomukananmunan valkuaista
- 2 rkl sokeria
Soseuta hieman sulaneet mustikat ja 2 rkl sokeria tasaiseksi soseeksi.
Lisää joukkoon hienoksi raastettu inkivääri ja likööri. Laita sose pakastimeen.
Vatkaa valkuaiset ja 2 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto mustikkasoseen
joukkoon kolmannes kerrallaan. Pakasta vähintään kolme tuntia.
Kommentit(0)