Nanaimo-palat
30 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 400 g Digestive-keksejä
- 150 g saksanpähkinöitä
- 5 dl kookoshiutaleita
- 2 munaa
Täyte
- ¾ dl maitoa
- ½ dl vaniljakreemijauhetta
- 8 dl tomusokeria
- 100 g voita
Kuorrute
- 200 g tummaa suklaata
- 30 g voita
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunipelti (noin 33x35 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa. Murskaa keksit ja saksanpähkinät hienoksi rouheeksi. Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele esivalmistellulle uunipellille. Paista pohjaa noin 10–15 minuuttia. Jäähdytä.
Täyte
Sekoita maito ja vaniljakreemijauhe yhteen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
Kuorrute
Sulata voi ja suklaa kuorrutetta varten. Sekoita tasaiseksi ja levitä kylmän täytteen päälle. Leikkaa ruuduiksi.
Jos pakastat ruudut, anna niiden asettua jääkaapissa ennen pakastamista.
Nostele ruudut pakastuksen kestävään rasiaan. Laita kerrosten väliin leivinpaperia, etteivät ruudut tartu toisiinsa kiinni.
Kommentit(0)