Nougatkääretorttu
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt Kantolan Ballerina Nougat-keksejä (osa täytteeseen)
- 4 kananmunaa
- 1¼ dl sokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g voita
- 1½ dl tomusokeria
- 200 g maustamatontatuorejuustoa
- 1½ dl hasselpähkinä-suklaalevitettä
Koristelu
- 1 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- Kantolan Nougat ballerina-keksejä
- Kantolan Möhkis maapähkinä -keksejä
- Pandan lakumix toffee -makeisia
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Murskaa Ballerina Nougat- keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi esim. blenderissä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri erittäin kuohkeaksi ja paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita 1 dl keksijauhetta (loput käytetään täytteeseen), leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe yhteen. Kääntele kuivat aineet pienissä erissä kevyesti munavaahtoon, älä vatkaa ja vältä liikaa sekoittamista, ettei vaahto lässähdä. levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä hetki rullattuna.
Täyte
Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Sekoita tuorejuusto ja hasselpähkinälevite yhteen ja vatkaa voivaahtoon. Kääntele joukkoon pohjasta jäljelle jäänyt keksimurska. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri pohja tiukaksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa noin puolen tunnin ajan.
Koristelu
Koristele kääretorttu kermavaahtopursotuksin, keksein ja makeisin.
Kommentit(0)