Nougatkakku
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt (180 g) Ballerina nougat keksejä
- 50 g paahdettuja mantelilastuja
- 50 g voita
Täyte
- 100 g wiener nougatia
- 4 kpl (noin 200 g) marabou dubbel nougat patukkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 3 dl kuohukermaa
Koristelu
- 2 dl kuohukermaa
- 1½ rkl hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
- makeisia ja keksejä
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm), vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla. Murskaa keksit ja mantelilastut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Sulata nougat makeiset miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä hetken. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja suola yhteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoseokseen. Lisää viimeisenä sulanougat ja kääntele sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, ettei seos juoksetu. Kaada massa pohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Poista kakku vuoasta ja aseta tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi hunajan ja vaniljasokerin kanssa. Koristele kakku kermapursotuksin ja erilaisin makeisin.
Moi!
Tätä täytyy ehdottomasti testata. Wiener nougatia ei taida olla saatavilla kuin loppuvuodesta niin sen voi varmaan korvata tuolla dubbel nougatilla? Kuinka korkea kakku suunnilleen on?
Hei! Wiener nougatin saatavuus voi tosiaan olla aika heikko tähän aikaan vuodesta, mutta voit hyvin korvata kokonaan myös Dubbel nougatilla, halutessasi voit lisätä mantelilastuja. Kakku ei ole erityisen korkea, noin 6 cm.