Kirjainkakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 200 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 muna
Täyte
- 1½ dl sokeria
- ½ dl glukoosisiirappia
- ¾ dl vettä
- 200 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl vadelmahilloa
Koristelu
- makeisia
- marjoja
- marenkeja
Ohjeet
Siivilöi vehnäjauhot, tomusokeri ja leivinjauhe kulhoon. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää muna ja pyöräytä taikina tasaiseksi, älä vaivaa, ettei taikinaan synny sitkoa. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Piirrä haluamasi numero, kirjain tai kuvio paperille ja leikkaa se irti. Kauli murotaikina mahdollisimman ohueksi levyksi. Ota taikinasta tekemäsi sabluunan avulla kaksi pohjaa.
Paista pohjia 10–15 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin, kullanruskean värin.
Kiehauta sokeri, siirappi ja vesi kattilassa. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Vatkaa pehmeä voi vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada sokerilimei ohuena nauhana voivaahtoon. Jatka vaahdottamista, kunnes kreemi on erittäin vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää huoneenlämpöinen kerma (kylmä juoksettaa kreemin) ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä kreemi pursotinpussiin. Pursota kreemiä ensimmäiselle pohjalle suuriksi pisaroiksi. Pursota vadelmahilloa kreemin väleihin. Aseta toinen pohja päälle ja pursota vielä toinen kerros kreemiä. Viimeistele kakku halaumillasi koristeilla.
Hei! Jos tekee tällä ohjeella kolme kerroksisen miten luulet leikattavuuden kanssa käyvän? 🙂
Heippa! Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua. Silloin keksit pehmenevät hieman ja täyte jämäköityy, joten kolmikerroksinenkin kakku leikkautuu hyvin.
Kaunis ❤
Kiitos Kakkumonsteri 🙂