Omena-mazariinipiirakka
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurajauhoja
- 100 g voita
- ½ dl sokeria
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 200 g hyvälaatuista mantelimassaa (esim. Dr.oetker)
- 2 rkl sokeria
- 100 g voita
- 2 munaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl vanilja-aromia
- 4-5 omenaa
Ohjeet
Pohja
Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Lisää kylmä voi joukkoon pieninä kuutioina. Nypi taikina murumaiseksi seokseksi sormenpäillä. Lisää vettä ja pyöräytä taikina tasaiseksi. Älä vaivaa ettei taikinaan muodostu sitkoa. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Kauli taikinasta levy ja nosta se leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Painele taikina tiiviisti vuokaan. Siisti reunat ja valmista täyte.
Täyte
Sekoita mantelimassa ja sokeri yhteen. Lisää voi ja vatkaa tasaiseksi. Lisää muna yksitellen vatkaten. sekoita viimeisenä joukkoon vehnäjauhot ja vanilja-aromi. Levitä täyte pohjan päälle. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele täytteen päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit(0)