Omenahyvejuustokakku
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 150 g täysjyvä digestivekeksejä
- 2 rkl fariinisokeria
- 50 g voita
Omenatäyte
- 4 omenaa
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 2 rkl voita
Täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- ¾ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 sitruunankuori
- 3 munaa
Murupäällinen
- 3 dl kaurahiutaleita
- 50 g voita
- ½ tl kanelia
- ½ dl fariinisokeria
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä kaikki pohjan ainekset ja painele vuoan pohjalle. Paista pohjaa noin 10 minuuttia. Ota pohja uunista ja valmista täyte. Madalla uunin lämpötila 160 ℃:seen.
Omenatäyte
Kuori ja pilko omenat. Sulata voi pannulla ja mittaa joukkoon omenatäytteen muut aineet. Paista seosta, kunnes omenat alkavat pehmetä. Levitä puolet omenatäytteestä pohjan päälle.
Täyte
Sekoita täytettä varten tuorejuusto, creme fraiche, sokerit, maissitärkkelys ja raastettu sitruunankuori. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja ripottele pinnalle loput omenatäytteestä.
Murupäällinen
Sulata murupäällistä varten voi ja sekoita joukkoon muut aineet. Ripottele täyte kakun pinnalle. Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun vetäytyä uunissa vielä 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja jäähdytä vielä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
Hei, hyvän oloinen ohje jos paseeraa luonnonvadelmia,.jääköhän ne siivilään vai meneekö läpi
Hei ja kiitos! Kyllä luonnonvadelmatkin ihan hyvin menevät siivilästä, vähän pidempään voi joutua puristelemaan, että saa hedelmälihan mahdollisimman hyvin irti.
Todella herkullista
Ihana kuulla, kiitos!
Ai että, siis aivan ihanaa! Työkaverit oli samaa mieltä, kun yhdessä tätä popsittiin:)
Ihana kuulla, kiitos <3