Omenajuustokakkuruudut
20 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 50 g voita
- 150 g valkosuklaata
- 2 munaa
- 1½ dl fariinisokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Täyte
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vanilja-aromia
- 1 sitruuna
- 4 munaa
- 4 suurta omenaa
- 25 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1–2 tl kanelia
Kuorrute
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
Ohjeet
Pohja
Vuoraa uunivuoka (noin 25x30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon voi-suklaasula. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta hieman paistunut, mutta keskeltä vielä pehmeä. Anna jäähtyä hetki.
Täyte
Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilja yhteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteen joukkoon. Purista puolen sitruunan mehu täytteeseen. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Kuori ja leikkaa omenat suuriksi kuutioiksi. Sulata voi kuumalla pannulla, lisää joukkoon omenakuutiot fariinisokeri ja kaneli. Paista kunnes omenat pehmenevät ja karamelisoituvat hieman.
Kaada tuorejuusto hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele omenat pinnalle.
Kuorrute
Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi. Ripottele kauramuru omenatäytteen päälle. Paista ruutuja noin 40 minuuttia tai kunnes juustokakkutäyte on asettunut reunoilta. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jäähtymään täysin.
Hei! Luuletko Tupla-annoksen onnistuvan?:) sopisi siten isommalle uunipellille
Hei! Kyllä tupla-annoksen pitäisi uunipellille onnistua. Paistoaika saattaa hieman pidentyä, mutta muista kuitenkin tarkkailla etteivät reunat pääse kuivumaan.
Hei. Voikohan Nämä OmenajuustOkakkuruudut tehdä jo edellisenä päivänä vai meneekö kAuRamuru pehmeäksi?
Huomisille syntTäReille AjattElin tehdä, ja GluteeniTtomana kokeilla 🙂
Moi! Voi hyvin tehdä edellisenä päivänä. Toki tuo kauramuru vähän menettää rapeuttaan, mutta todella herkullisia nämä silti ovat.
Iiihaanooo….
No sitä nämä todella olivat, tuli tehtyä jo toinenkin annos ja aivan yhtä hyvin tekivät kauppansa.
ihanaa herkkua! Pakko testailla mahdollisimman pian, nam.
Loistavaa, suosittelen lämpimästi ja mitä pikemmin sen parempi.