Omenakakku kanelikinuskilla
20 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 200 g voita
- 5½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 2 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 4 munaa
- 4½ dl omenaraastetta (noin 5 keskikokoista omenaa)
Kuorrute
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl kuohukermaa
- 1 tl kanelia
- 2 dl tomusokeria
Ohjeet
Pohja
Laita uuni kuumenemaan 175°c:seen. Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa). Sulata voi ja jätä odottamaan. Siivilöi kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Kääntele viimeisenä joukkoon omenaraaste. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Anna kakun jäähtyä muutama minuutti vuoassaan, jonka jälkeen kumoa kakku tarjoilulautaselle.
Kuorrute
Mittaa voi, fariiinisokeri, kerma ja kaneli kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki välillä sekoitellen. Kaada kuorrute hieman jäähtyneen kakun päälle. Viimeistele halutessasi koristerakeilla. Jos haluat siistejä paloja, anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Kommentit(0)