Omenapannukakku
16 annosta / 30 - 60 min / erittäin helppo
Ainesosat
- 8 dl maitoa
- 3 munaa
- ½ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 3–4 omenaa
- kanelia
- sokeria
- 15 g voita
Ohjeet
Laita uuni kuumenemään 250°c:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Mittaa maito kulhoon ja vatkaa joukkoon munat. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää jauhot ja vatkaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki. Sekoita vielä hyvin ja kaada taikina esivalmistellulle uunipellille. Poista omenista kota ja leikkaa viipaleiksi. Nosta omena viipaleet pannukakun pinnalle. Ripottele pinnalle vielä sokeria, kanelia ja pieniä voinokareita.
Laita pannukakku uuniin ja madalla samalla lämpö 225°:seen. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut kauniisti ja pannukakku tuntuu kypsältä. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoile sellaisenaan tai haluamasi lisäkkeen kanssa.
Kommentit(0)