Oreochurrot
30 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Oreo-sokeri
- 20 oreo- tai muuta täytekeksiä
- 1 dl sokeria
Taikina
- 2 1/2 dl vettä
- 45 g voita
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl jauhettua oreota tai muuta täytekeksiä
- 1 tl kanelia
- 2 munaa
- + 1/2 litraa öljyä (esim. rypsi) paistamiseen
Dippi
- 2 dl kuohukermaa
- Oreoiden täytteet
Ohjeet
Oreo-sokeri
Erottele oreoista täyte ja keksit omiin kulhoihinsa. Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Ota 2 rkl jauhetta sivuun ja sekoita loput jauheesta sokerin kanssa yhteen.
Taikina
Kiehauta vesi, voi, fariinisokeri, vaniljasokeri ja suola kattilassa. Sekoita jauhot ja 2 rkl keksimurskaa sekä kaneli yhteen. Kaada kuuma voi-vesiseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon kananmunat hyvin sekoittaen. Siirrä taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
Kuumenna öljy kattilassa. Pursota taikinasta pitkiä tankoja kuumaan öljyyn. Saat katkaistua tangot helposti saksilla. Paista tankoja öljyyn kuumuudesta riippuen noin 2-5 minuuttia. Käännä tangot ympäri paiston puolivälissä, jotta saat molemmat puolet kypsennettyä. Nosta tangot reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan. Pyörittele tangot vielä lämpiminä oreo-sokeriseoksessa. Tarjoile lämpiminä tai hieman jäähtyneenä dipin kanssa.
Dippi
Kaada kerma ja keksien täytteet vatkauskulhoon. Vatkaa seosta ensin pienemmällä teholla, jotta täyte alkaa sekoittumaan kermaan. Nosta tehoa ja vatkaa kuohkeaksi.
Kommentit(0)