Paahdettu valkosuklaa-salmiakkikakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
AINESOSAT
POHJA:
- 200 g kaura- tai digestivekeksejä
- 100 g voita sulatettuna
VALKOSUKLAATÄYTE
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 3 liivatelehteä
- ½ tlk (125 g) maitorahkaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kiehuvaa vettä
Salmiakkitäyte
- 4 liivatelehteä
- ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1½ dl apteekkarin salmiakki mixeriä
- 2 dl kuohukermaa
Ohjeet
POHJA
Vuoraa 20–24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
VALKOSUKLAATÄYTE
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Rouhi valkosuklaa ja aseta se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda valkosuklaata uunissa noin 5 minuuttia, kunnes se saa hieman väriä (ei kuitenkaan mustu). Kaada 1 dl kuohukermaa suklaan päälle ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää suklaa. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin salmiakkitäytteen valmistuksen ajaksi.
SALMIAKKITÄYTE
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri yhteen. Lisää 1 dl salmiakki mixeriä. Lämmitä loput mixeristä ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.
Tää on ihan mun lemppari juustokakku, ja oon sitä usein juhliin tehnyt. Apteekin salmiakkimikserin tilalle sopii myös tosi hyvin lakrisal karkit, kun sulattaa niitä kattilassa veden kanssa, niin hyvää tulee
Hei ja aivan ihana kuulla! Loistava vinkki myös nuo lakrisal-karkit apteekin salmiakkimikseriä kun ei aina kaupasta tahdo löytyä.
Ihanan näköinen kakku, joka ehdottomasti menee kokeiluun! Tuota Apteekin salmiakki -mixeriä tuntuu vain olevan melko vaikea löytää mistään.
Millä korvaisit ko. ainesosan? Pääsisiköhän esimerkiksi sulatetuilla Kick-patukoilla samantapaiseen lopputulokseen?
Hei! Kick patukoista tulee hieman jähmeämpää seosta, koska ne ovat enemmän toffeeta. Sen sijaan kovat salmiakkimakeiset, esim. turkinpippurit sulatettuna kuumaan veteen ajavat jokseenkin saman asian. Turkinpippurit kannattaa ensin murskata, jotta ne sulavat nopeammin ja sitten keitellään vedessä, johon ne lähes peittyvät.
Onko täytteiden koostumus moussemainen vai enemmän juustokakkumainen? Mietin sopisiko salmiakkitäyte sokaerikakun täytteeksi!
Hei! Kakku on moussemainen, mutta leikkautuu kuitenkin hyvin. Salmiakkitäyte sopii erinomaisesti myös sokerikakun väliin. Yksi annos täytettä riittää 20 cm:n sokerikakun kahteen väliin. Eli leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen osa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, kostuta ja kaada puolet täytteestä ensimmäisen pohjan päälle. Toista sama ja nosta viimeinen pohja päälle kanneksi. Nosta päälle kevyt paino ja anna hyytyä vuoassa mieluiten seuraavaan päivään. Sitten irroitus, kuorrutus ja koristelu.
Voiko tämän kakun pakastaa?
Kakun voi pakastaa, kunhan vain suojaat sen hyvin voimakkailta hajuilta pakastimessa. Tee sulatus hitaasti, eli nosta kakku tarjoilua edeltävänä iltana jääkaappiin sulamaan, jotta rakenne ei kärsi.
Ihana yhdistelmä, ja kaunis kakku. 🙂
Voi kiitos! valkosuklaa ja salmiakki toimii kyllä kivasti yhteen.