Päärynä-suklaakakku
10 annosta / yli 60 min / G
Ainesosat
Pohja
- 3 munaa
- 1¼ dl sokeria
- 2 dl perunajauhoa
- ¼ tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk (284 g) St.Dalfour Päärynähilloa
- 2 dl vettä
- 150 g maitosuklaata
- 125 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristelu
- marenkeja
- suklaakonvehteja
- koristerakeita
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 16 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin ja siivilöi jauhoseos kolmessa erässä munavaahtoon samalla varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Täyte
Valmista kostutusliemi sekoittamalla 2 rkl St.Dalfour päärynähilloa 2 dl kuumaa vettä. Anna jäähtyä.
Sulata maitosuklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaa ja tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää viimeisenä tuorejuusto ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
Tasoita jäähtyneen pohjan pinta leikkaamalla. Halkaise pohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunuksen sisään. Kostuta pohja. Levitä päälle noin kolmasosa hillosta ja suklaavaahdosta. Nosta päälle seuraava pohja ja toista sama uudelleen. Nosta viimeinen pohja kanneksi ja kostuta se. Pursota jäljelle jääneestää suklaavaahdosta kranssi kakun reunalle. Täytä keksiosa hillolla. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.
Koristelu
Viimeistele kakku ennen tarjoilua koristerakeilla, marengeilla ja suklaamakeisilla.
Ihana resepti, kiitos! Mulla tuli oikein hyvää, pidin kakkua 25 min uunissa ja oli juuri valmis. Suosittelisin ostamaan kaksi hillopurkkia, sillä mulla pääsi loppumaan hillo koristelun kohdalla.
Ihana kuulla, että maistui. Hilloa voi aina tosiaan lisätä, jos haluaa reilummin koristella. Tämä hillo on sen verran herkkua, että se ylimääräinenkin purkki kuluu varmasti helposti.