Pääsiäiskakku kranssilla
10 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 2 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
- 1 dl öljyä (esim. rypsi)
- 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 50 g mantelirouhetta
- 3 dl porkkanaraastetta
Täyte ja kuorrute
- 150 g voita
- 2½ dl tomusokeria
- 1 luomusitruuna
- 350 g tuorejuustoa
- elintarvikevärejä
- pieniä suklaamunia
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita öljy munavaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Kääntele jauhoseos munavaahtoon. Lisää viimeisenä porkkanaraaste. Jaa taikina vuokiin ja paista 30–40 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä pohjat kuvun alla, jotta ne säilyttävät mehevyytensä.
Valmista seuraavaksi täyte ja kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti voivaahtoon. Kääntele joukkoon tuorejuusto, älä vatkaa ettei seos juoksetu. Ota täytteestä noin 1½ dl sivuun ja jaa se edelleen kolmeen osaan. Värjää osat vihreällä oranssilla ja punaisella. Laita kuorrutteet pursotinpussiin siten, että värit ovat raitoina pussissa, vaihtoehtoisesti voit myös pursottaa värit erikseen.
Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Levitä värjäämätöntä täytettä pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja kuorruta kakku ohuelti. Laita kakku hetkeksi kylmään ja kuorruta hieman kovettuneena paksummin. Pursota värjättyjä kuorrutteita seppeleen muotoon kakun päälle. Viimeistele pienillä suklaamunilla.
Näyttääpä hyvältä pitää lähteä heti ostamaan ainEKset
Mahtavaa Saaga, toivottavasti kakku maistuu!