Pääsiäiskuppikakut
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 dl sokeria
- 1 tl soodaa
- ¼ tl suolaa
- 100 g suklaahippuja
- 1 kananmuna
- 3 dl piimää
- 1 dl rypsiöljyä
Kuorrute
- 4 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria
Koristelu
- 100 g maitosuklaata
- 2 dl riisimuroja
- pieniä suklaamunia
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Leikkaa SAGA leivinpaperista 12 kpl noin 15x15 cm neliöitä. Paina neliöt muffinipellin syvennyksiin. Ei haittaa, vaikka neliöt eivät ihan pysy paikallaan, taikina kyllä painaa ne alas.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Koristeet
Muffinien paistuessa valmista koristeet. Sulata suklaa ja sekoita siihen riisimurot. Leikkaa leivinpaperista pieniä neliöitä ja aseta ne pienen muffinipellin tai munakennon syvennyksiin. Voit myös muotoilla SAGA foliosta pienet kipot ja vuorata ne leivinpaperilla. Täytä kipot riisimuroseoksella ja paina jokaiseen pari koristemunaa. Laita koristeet hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin kovettumaan.
Kuorrute
Vatkaa kerma, sokeri ja vanilja paksuksi vaahdoksi. Taita SAGA voipaperista pursotinpussiksi suuri ympyräkartio, teippaa reuna kiinni ja leikkaa kärki hieman auki. Laita kärkeen suuri tähtitylla pursottamista varten. Täytä pussi vaahdolla ja pursota jäähtyneille kuppikakuille reilusti kuorrutetta. Aseta jokaiselle kuppikakulle pieni linnunpesä koristeeksi.
Kommentit(0)