Paholaisenkakku

Paholaisenkakku

11. 05. 2018
Mehevää suklaakakkua ja täyteläisen suklaista kuorrutetta, eli paholaisenkakkua parhaimmillaan.

Sunnuntaina juhlitaan äitienpäivää, joten halusin tehdä jotain oikein suklaista. Kukapa äiti ei rakastaisi suklaata, eikö niin? Tutkailin eriliaisia keräämiäni suklaakakkuohjeita ja suunnittelin jos jonkinlaisia makuyhdistelmiä. Lopulta tajusin kuitenkin haluavani vain mehevän suklaista pohjaa ja suklaakuorrutetta, eli suklaata suklaalla. Olen jo pitkään halunnut testata paholaisenkakkua. joka olikin juuri tähän ajatukseen täydellinen.

Olen kuullut paljon kehuja Nigella Lawsonin herkullisesta Devil´s food cakesta, joten päätin lähteä liikkeelle siitä. Muokkasin mitat mahdollisimman helppoon muotoon ja lisäsin tietysti ripauksen suolaa (koska suklaakakku vaatii aina ripauksen suolaa). Tarjoiluun lisäsin tuoreita mansikoita, mutta kakku kyllä katosi loistavasti ilman mansikoitakin.

Täytyy kyllä myöntää, että tämä kakku oli suunnattoman herkullinen. Ja korostan sanaa oli, sillä se tuli jo syödyksi. Äitienpäiväksi täytyykin sitten tehdä toinen kakku.

Paholaisenkakku

10 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 1 dl kaakaota
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2½ dl kuumaa vettä
  • 125 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 munaa

Kuorrute

  • 1¼dl vettä
  • ½ dl muscovadosokeria
  • 175 g voita
  • 300 g tummaa suklaata

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.

Siivilöi kaakaojauhe kulhoon. Lisää joukkoon muscovado, vaniljasokeri ja kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola yhteen. Lisää kananmunat yksitellen voivaahtoon. Jos seos uhkaa juoksettua, lisää reilu ruokalusikallinen jauhoja ennen toista kananmunaa. Lisää loput jauhoista vuorotellen kaakaoseoksen kanssa. Kääntele taikina tasaiseksi ja jaa se esivalmisteltuihin vuokiin.

Paista pohjia noin 30 minuuttia tai kunnes pohjiin painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Kuorrute

Mittaa vesi, sokeri ja voi kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa (älä kuitenkaan keitä pitkään). Kaada seos hienonnetun suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä seos välillä sekoitellen.

Kun kuorrute on sopivan paksua levitettäväksi (jääkaapissa noin 30 minuuttia välillä sekoitellen), aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Levitä kolmasosa kuorrutteesta pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja kuorruta koko kakku lopulla kuorrutteella. Jos kuorruttaminen tuntuu hankalalta ja pohjat liukuvat vinoon, laita kakku hetkeksi jääkaappiin ennen lopullista kuorruttamista.

Anna kakun asettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

suklaa

Kommentit(8)

  
  • Nimetön sanoo:

    Heippa! Etsinnässä on tiivis mehevä suklaakakkuohje ilman täytettä. Toimiiko ohje siten että paistaa isommassa vuoassa esim 24cm saman ajan kuin paistaisi kahta pienemmässä vuoassa. Ajattelun laittaa kuorrutteen vain isomman kakun päälle

    • Heippa! Voit tehdä kakun suurempaan vuokaan ohuempana. Paistoaika saattaa olla kuitenkin hieman pidempi, muista tarkkailla, ettei kakku pääse kuivumaan. Voit hyvin levittää kuorrutteen vain kakun päälle.

  • ninnu sanoo:

    Hei, vuokani on 23cm halk. Vaikuttaako tämä kenties kovin paljon paistoaikaan?

    • Liisa sanoo:

      Hei Ninnu! Paistoaika lyhenee suuremmassa vuoassa hieman, tällaisella erolla maksimissaan muutamalla minuutilla. Kokeile kakun kypsyyttä siis noin 25 minuutin kohdalla.

  • Hansu sanoo:

    Mitä kaakaojauhetta, suklaata ja vehnäjauhoja käytät tässä ohjeessa? Lisäksi, mitä välinettä käytät kakun kuorruttamiseen?:) Ajattelin tehdä tämän viikonloppuna jo, kun näyttää niin hyvältä 🙂 Pitääkin ostaa sun Kakkukirja, kun oon tykännyt sun blogin resepteistä tosi paljon!

    • Liisa sanoo:

      Hei Hansu! Voi miten ihana kuulla, että pidät resepteistäni, kiitos! Käytän usein lidlin leivontakaakaota, se on mielestäni erinomaista. Vaihtelevasti käytän toisinaan myös fazerin cacao -leivontakaakaojauhetta, mutta se on maultaan hieman kitkerämpi. Suklaana käytän useimmiten pandan tummaa suklaata tai lidlin punaisessa 100 g levyssä myytävää tummaa suklaata. Molemmat näistä sopivat mielestäni leivontaan oikein hyvin, eikä maku ole liian kitkerä pelkältäänkään syötynä. Hinta-laatusuhde on myös loistavasti kohdallaan. Tämän kakun kuorrutamisessa ei tarvita kummempia välineitä, koska ilme saa olla rennon rustiikkinen. Tässä kuorrutteen voi ensin levittää kakun päälle ihan nuolijalla tai vaikka voiveitsellä ja kuvioida sitten kevyesti lusikan nurjalla puolella. OIkein ihania leivontahetkiä <3

  • Ansku sanoo:

    Onko mahdollista paistaa yhdessä vuoassa ja leikata kahtia? Kärsiikö taikina pahasti odottaessa jos paistaa ensin yhden pohjan ja sen jälkeen toisen?

    • Liisa sanoo:

      Hei Ansku! Voit periaatteessa paistaa kakkupohjan kerralla yhdessä vuoassa. Silloin tosin pohjasta ei tule aivan yhtä mehevää, sillä paistoaika on pidempi ja reunat ja kakun pinta kuivahtavat hieman keskustan ollessa vielä raakaa. Huomaa tällöin myös, että kakkuvuokaa kannattaa korottaa hieman leivinpaperireunuksella. Itse paistaisin mieluummin kakun tosiaan kahdessa erässä, sillä taikina ei kärsi 30 minuutin odottelusta kovinkaan paljon.

Samankaltaisia kirjoituksia