Minttu-suklaakakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3½ dl sokeria
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1 tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- ¾ tl suolaa
- 250 g maitorahkaa
- ½ dl maitoa
- 2 munaa
- 1½ dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettu)
- 1 tl piparminttuaromia
- 1 pss (140 g) pätkis bites -paloja
Kuorrute
- 100 g maitosuklaata
- karkkikeppejä tai piparminttumakeisia rouheena
Ohjeet
Pohja
Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2 litraa). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Siivilöi vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola yhteen. Sekoita toisessa kulhossa rahka, maito, munat, öljy ja piparminttuaromi yhteen. Rouhi Pätkikset paloiksi. Sekoita nesteet jauhoihin ja kääntele lopuksi joukkoon pätkispalat. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu raakaa taikinaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle jäähtymään täysin.
Kuorrute
Sulata suklaa ja pursota kakun päälle raidoiksi. Ripottele pinnalle piparmintturouhetta.
Hei,
Voikohan kakun pakastaa kuorrutteen kanssa?
Voit pakastaa kuorrutteen kanssakin. Sulatuksessa kannattaa vaan huolehtia, ettei kakun pintaan keräänny liikaa kosteutta, jolloin kosteuspisarat tekevät kuorrutteeseen harmaita jälkiä.
Täällä ollaan yhtä mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa. Todella hyvä kakku!
Yksi parhaimmista, ellei jopa paras kaikista, mitä olen kuivakakkuja koskaan leiponut. Kiitos ohjeesta
Voi miten ihana kuulla Suvi, kiitos paljon.
Todella hyvänmakuinen kakku! Myös koostumus aivan ihana, kostea ja muhkea ja miellyttävä suutuntuma. Ei maistu liikaa mintulta. Heittämällä yksi parhaita kakkuja ikinä mitä olen tehnyt.
Voi kiitos Lotta aivan ihanasta kommentista. Kiva kuulla, että kakku maistui.