Hedelmäkakku
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 3 dl maitoa
- 1 dl vaniljakreemijauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk persikan puolikkaita mehussa
Kuorrute ja koristelu
- säilykehedelmiä (mandariinia, persikoita, mangoa)
- cocktailkirsikoita
- viinirypäleitä
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
- 3 dl vispikermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl hasselpähkinärouhetta
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Vaahdota kananmunat ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauho yhteen ja siivilöi munavaahtoon kolmessa osassa samalla varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
Täyte
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Kostuta pohja persikkapurkin liemellä. Leikkaa persikat kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä maito ja vaniljakreemi ja vatkaa pari minuuttia. Kääntele kermavaahto vaniljakreemiin ja levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele päälle puolet persikoista. Aseta seuraava pohja persikoiden päälle ja toista sama uudelleen. Nosta viimeinen pohja kanneksi. Anna kakun vetäytyä kylmässä muutama tunti.
Koristelu
Viipaloi hedelmät ja asettele kakun päälle. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sivele sitten hedelmien päälle.
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Levitä tasainen kerros kakun reunoille. Viimeistele kakku kermapursotuksilla ja pähkinärouheella.
Kommentit(0)