Pienet valkosipulikranssit
16 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
- 5 dl kauramaitoa (tavallinenkin käy)
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 3 dl kaurajauhoja
- 6 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl persiljaa
- 1 kananmuna
Ohjeet
Lämmitä kauramaito 40-asteiseksi. Lisää hiiva ja sokeri ja anna seistä muutama minuutti, kunnes maidon pinnalle alkaa muodostua kuplia. Lisää suola ja jauhot alusta hyvin. Jatka vaivaamista noin 10 minuuttia, jotta taikinaan muodostuu hyvä sitko. Kohota taikinaa liinan alla noin tunti.
Taikinan kohotessa valmista täyte sekoittamalla hienonnetut valkosipulinkynnet ja persilja pehmeään voihin.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 16 osaan. Kauli osat pieniksi, suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ja levitä päälle täytettä. Kääri levyt rullalle. Leikkaa rullat lähes kokonaan halki niin, että toiseen päähän jää noin 1 cm:n pituinen kaistale, joka pitää puoliskot yhdessä. Kieritä puoliskot yhteen niin, että leikkauspinta jää ulospäin. Kierrä pitkulat kransseiksi ja nipistä päät yhteen. Kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele kohonneet kranssit kananmunalla ja paista noin 15 minuuttia.
Reseptini ja kuvat julkaistu aiemmin Hyvää Joulua -lehdessä.
Kommentit(0)