Piparkakkubrownie
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 2 tl kanelia
- ½ tl neilikkaa
- ½ tl inkivääriä
- ½ tl kardemummaa
- noin 400 g (vaaleaa) piparkakkutaikinaa
Ohjeet
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe, suola ja mausteet vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Pyörittele piparkakkutaikinasta palloja ja tiputtele pallot taikinan päälle.
Paista 20–25 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla, mieluiten jääkaapissa seuraavaan päivään.
Herkullisen näköistä ja kuuloista. Pakko kokeilla 🙂
Kannattaa ehdottomasti! Tuo vaalea piparkakkutaikina erottuu hauskasti tuosta tummasta browniesta, joten lopputulos on oikein veikeä.