Piparminttubrownie
16 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 1 tl piparminttuaromia
- 2 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Kuorrute
- 100 g valkosuklaata
- 200 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl kuohukermaa
- ½–1 tl piparminttuaromia
Ohjeet
Pohja
Sulata suklaa ja voi. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos vaahtoon. Lisää piparminttuaromi. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25 x 30 cm) ja paista 175℃:sen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
Kuorrute
Sulata kuorrutetta varten valkosuklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, kerma ja piparminttuaromi ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää lopuksi valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneelle pohjalle ja anna jähmettyä kylmässä vähintään kolme tuntia.
Kommentit(0)