Piparipannukakku
20 annosta / 30 - 60 min / erittäin helppo
Ainesosat
- 100 g voita
- 1 rkl kanelia
- 2 tl neilikkaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- 8 dl maitoa
- 3 munaa
- ½ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Laita uuni kuumenemään 250°c:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Sulata voi ja lisää siihen mausteet. Jätä odottamaan hetkeksi.
Mittaa maito kulhoon ja vatkaa joukkoon munat. Lisää suola ja sokerit. Lisää jauhot ja vatkaa taikina tasaiseksi. Kaada viimeisenä joukkoon voisula. Anna taikinan turvota hetki. Sekoita vielä hyvin ja kaada taikina esivalmistellulle uunipellille.
Laita pannukakku uuniin ja madalla samalla lämpö 225°:seen. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut kauniisti ja pannukakku tuntuu kypsältä. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoile sellaisenaan tai haluamasi lisäkkeen kanssa.
Suurena pannaria ystävänä voin sanoa, että kuulostaa niin hyvältä, että menee kokeiluun !
Tiedän tunteen! Ei ole ollenkaan huono idea ruveta silloin pannaripuuhiin 😉 Tosi hyvä idea laittaa piparimausteita pannariin. Tavallinen pannari on aika valjua ja vaatii ainakin runsaasti kardemummaa mukaan. Tätä voisi tehdä vaikka glögin kaveriksi pian.
Tavallinen pannari vaatii kyllä ainakin hilloa kaverikseen, mutta kardemummalla maustettu maistuu toisinaan jo sellaisenaan. Tämä oli kyllä maukasta ja varsinkin hieman jäähtyneenä maut tulivat veilä paremmin esille.