Pistaasi-vadelmamarengit
5 annosta / yli 60 min / helppo GM
Ainesosat
- 3 valkuaista
- 2 dl erikoishienoa sokeria
- 1 tl etikkaa
- 1 tl maissitärkkelystä
- 50 g rouhittuja, suolaamattomia pistaasipähkinän sydämiä
- 10 g pakastekuivattua vadelmarouhetta
Ohjeet
Kuumenna uuni 125 °C:seen.
Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes sokeri on täysin sulanut ja vaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele joukkoon etikka, maissitärkkelys, puolet pistaasipähkinöistä sekä vadelmarouhe. Nostele vaahto leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle suuriksi keoksi. Ripottele pinnalle jäljelle jäänyt pähkinärouhe.
Paista marenkeja noin 30 minuuttia. Laske lämpötila 100 °C:seen ja jatka paistamista noin 45 minuuttia tai kunnes marengit irtoavat nostettaessa helposti leivinpaperista.
Kommentit(0)